pátek 17. září 2010

Zdravim pratele po navratu z Indonesie. Bohuzel nemuzu se s vami se vsemi potkat protoze tohle pisu na letisti v New Yorku a minule dva tydny jsem stravila v Parizi. Hned po navratu jsem totiz nastoupila do nove prace a prvni den rano, jen co jsem vyfasofala notebook a telefon, prisel sef, jestli by mi nevadila schuzka s jeho kolegy druhy den rano a pak dodal, ze schuzka se kona v Parizi :-). No ja jsem stejne jeste nevybalila a kufr mi lezel v predsini, tak jsem vecer vyhazela plavky a snorchl a nahazela jsem tam kostymky, bluzy, parfem a vyrazila jsem. A od te doby mam pocit, ze jsem porad na letisti :-). A taky jsem v uplne jinem svete, protoze me priradili na praci pro velkou farmaceutickou firmu Sanofi, ktera je lehce receno za vodou. V Parizi maji luxusni sidlo a tady v New Yorku je luxusni uz asi slabe slovo.

Ubytovali me tady v Marriottu, kde 3 dny pobytu stoji pres 20 000, misto televize jsem mela obri plazmu a v koupelne luxusni kosmetiku. Lidi z firmy me kazdy vecer vzali do luxusniho steakhausu a behem skoleni, mela jsem za ukol skolit jejich zamestnance, jsme porad neco jedli. Tedy ne jen tak neco, treba nam jako obcerstveni udelali svedske stoly z ruznych druhu zmrzliny a mohli jsme si ji s michat s cokoladou, bonbony a ruznymi barevnymi kousky, co jsem nezjistila co to je :-). Sidlo Sanofi, to je opravdu jiny svet, nebudu popisovat vsechno, ale treba priklad, na toaletach, krome toho, ze tam mate mydlo na umyti rukou, tam mate i volne k pouziti ustni vody s malymi kelimky, damskou hygienu apod. No proste jsem se najednou z indoneske bambusove chatky dostala na jinou planetu a mam z toho - pojmenovala jsem si to pro sebe "kulturni sok z luxusu" anebo "kulturni luxusni sok" :-).

New York: Muj pokoj v hotelu Marriott, fakt zmena oproti bambusovym chatkam s dirou v zemi misto zachodu :-)

No a tak od navratu z Indonesie cestuji a pobyvam mezi "bohatsi" vrstvou obyvatel. No a pritom se pokousim moc nezirat a tvarit se jako by nic, jako ze tak cestuji odjakziva a ne ze jsem prave prijela z bambusove chatky a muj byt v panelaku ma 5x4m. No obcas je to sranda, jak delam jako by nic.

Take mi minuly tyden uletelo v Parizi letadlo, ale nikde to nerikejte :-), ja to v nove praci nereknu, jsem tam nova, tak aby hned nezjistili, ze jsem zmatkar. Po zkusebce uz to bude jedno :-). Ja jsem se totiz koukla misto na hodinu odletu na hodinu priletu a tak jsem si v klidku prijela na letiste 30min pred odletem no a uz me tam nepustili, takze jsem musela hledat hotel a koupit si novou letenku na dalsi den. Mela jsem strasnou smulu, protoze zrovna byla v Parizi nejaka vystava a vsechno bylo obsazene. Nelevnejsi hotel stal 240EUR, nasadila jsem psi oci, ze jsem chudak z Cech a ukecala jsem to na 200EUR, ale stejne mi to sezere asi vsechno, co dostanu vyplaceno na dietach.

Takze se omlouvam, ze nevolam a nemam cas se potkat, i kdyz se mi fakt styska a myslim na vas, ale jsem stale jeste na cestach i kdyz ted uz pracovne. Od listopadu uz bych snad mela byt vic v Praze, tak to bude lepsi.

Preji vam krasne a teple babi leto a tesim se az se potkame a budu moct povypravet prihody z nataceni, kterych mam ted uz zase spoustu :-).
Lida

4 komentáře:

  1. Halo Lido, to zni vyborne, ze New York. Tam jsem taky nebyl. Tu letenku dej normalne do cestaku a jeste jim vynadej, co ti to objednali za nemozne linky se spatne vytistenou letenkou. A vubec, o to se maji postarat z hotelu nebo z letiste, abys tam byla vcas. Jen jim to vyuctuj.
    Marek

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee Marku diky za podporu. Mimochodem o vikendu jedem do Mosone, tak kdybys byl na Slovensku a mel cas, tak tam s pritelkyni prijedte, zajdem na obed a pokecame.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Lído,
    všechny zážitky jsou ohromné, taktéž si myslím, že kdo má šanci si je přečíst, tak ho to musí jen a jen nabíjet energií.Takže mnoho štěstí v nové práci a někdy naviděnou.
    Soňa

    OdpovědětVymazat